Doğu ve Batı kiliseleri arasında farklılıklar olmakla beraber, dünya kiliselerinin çoğunda pazar günü kutlanan Paskalya Günü, Kıyam Yortusu, Diriliş Pazarı ya da Diriliş Günü olarak da adlandırılıyor. Bu bayramın simgeleri olan tavşan ve yumurta, bereketin sembolü olarak kabul ediliyor. Tavşan, doğurganlığı; yumurta yeniden yaşamı ifade ediyor.
Bir inanışa göre, İsa çarmıha gerildiğinde yaralarından kanı akar, yere düşen bir damla kırmızı Paskalya yumurtasını oluşturur. Annesi Meryem dua ederek ve ağlayarak yanında durmaktadır. Meryem’in gözyaşları bu kırmızı yumurtaya damlayarak ince desenler oluşturur. Bunu diğer yumurtalar izler. Meryem bütün yumurtaları bir mendile toplayarak, oğlunun cenazesi için izin almak üzere Pontius Pilate’e doğru yola çıkar. Yol boyunca rastladığı her çocuğa barış içinde bir yaşam sürmelerini öğütleyerek bir yumurta verir. Pilate’in sarayına vardığında Meryem bayılır ve mendilindeki yumurtalar yuvarlanarak dünyanın her yerine dağılır. Başka bir inanışa göre ise inancı olmayan bir köylüye kendisine İsa'nın tekrar canlanacağı haberi gelir fakat kendisi buna inanmadığını ve eğer bu gerçek ise sepetteki yumurtalar kırmızı olsun der , ve o anda yumurtalar kırmızıya boyanır.
Başka bir inanış ise yumurta İsa'nın mezarını temsil eder , kabuğu mezarı içerisi ise yaşamı temsil ediyor.İlk yumurta boyandığı zaman tüketilmez evin içinde saklanılır öbür senete kadar . İnsanlar birbirlerine yumurta verir, yumurtanın verileceği kişiye mutluluk, neşe ve iyi şans getirmesi ve onu kötülüklerden koruması adına yapılır.